top of page

Wed, 17 Nov

|

Östermalm

Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) samt Försvarets tolkskola

Registration is closed
See other events
Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) samt Försvarets tolkskola
Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) samt Försvarets tolkskola

Time & Location

17 Nov 2021, 18:00 – 19:00

Östermalm, Drottning Kristinas väg 37, 114 28 Stockholm, Sweden

About the Event

Evenemanget kräver att samtliga deltagare registreras senast 14:e november via länken: https://forms.gle/Pb3gSQRxZ3PBMKJv5

* Giltigt ID ska medföras och inträde för icke-medlemmar är 50kr

Arrangörer: UF Stockholm & FHS studentkår

Bakgrund: FMUndSäkC är som en skola för hela Försvarsmakten där det utbildas inom språk, human intelligence, bildunderrättelse, underrättelse-, säkerhets- och säkerhetsförbandstjänst, Försvarets tolkskola har funnits i mer än 60 år och undervisar just nu i franska, ryska och arabiska. Språken har varierat under dessa 60 år och det baseras på vilka språkbehov Försvarsmakten har.

Om föreläsningen: Under föreläsningens gång kommer du infomreras om Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum (FMUndSäkC) samt Försvarets tolkskola, vad de är och vad de gör. Ytterligare information kommer riktas mot yrket och utbildningarna förhörssoldat och militärtolk som genomförs på Försvarets tolkskola. Du kommer ges insyn i möjligheten att studera till officer inom Försvarsmaktens underrättelse- och säkerhetscentrum för de som har läst minst 180 högskolepoäng. Utbildningsprogrammet heter SOFU – särskild officersutbildning och är ämnad att ge möjlighet för de som har studerat högre studier till att utbilda sig till officer inom Försvarsmakten. Tips på hur språkinlärningen kan effektiviserar kommer även att delges under föreläsningen.

Om utbildningen: Militärtolkutbildningen anses vara en otroligt meriterad utbildning. Utbildningen är en av Sveriges bästa utbildningar inom språk och kultur och är dessutom en av Försvarsmaktens svåraste utbildningar mentalt och teoretiskt. Militärtolkarna får lära sig ett helt nytt språk från grunden till helt flytande på 18 månader. Dessutom är det inte enbart språkstudier under dessa 18 månader utan även högre militära studier samt militära övningar då det är en specialistofficersutbildning.

Föreläsning kommer att hållas: Datum: 17 november Tid: 18.00 till 19.00 (CET) Plats: Sverigesalen på Försvarshögskolan. Drottning Kristinas väg 37, Stockholm

VÄLKOMNA!

Share This Event

bottom of page