top of page

Wed, 05 May

|

DIGITAL FÖRELÄSNING (SE FACEBOOK EVENT)

Hur pratar vi om fred och fredsbyggande?

UF Stockholm och Life & Peace Institute

Tickets Are Not on Sale
See other events
Hur pratar vi om fred och fredsbyggande?
Hur pratar vi om fred och fredsbyggande?

Time & Location

05 May 2021, 18:00

DIGITAL FÖRELÄSNING (SE FACEBOOK EVENT)

About the Event

Vad är fred, egentligen? Hur kan vi förstå fred i länder som inte upplevt väpnad konflikt på årtionden eller århundraden? Kan fredsbyggande verktyg och metoder vara värdefulla att använda även i fredliga länder? Detta är frågor som kommer avhandlas under kvällen och som vi kommer fundera på tillsammans!

Bakgrund: UF Stockholm bjuder tillsammans med Life & Peace Institute (LPI) in till samtal om fred och fredsbyggande med ett särskilt fokus på att försöka förstå hur vi kan prata om detta i ett land som Sverige. LPI har över 35-års erfarenhet av fredsbyggande och konfliktförebyggande från Afrikas horn och har sedan 2018 även arbetat i Sverige. Genom partnerskap med lokala aktörer har LPI, på olika sätt, jobbat för att stötta lokala civilsamhällen, påverka beslutsfattare, och sprida kunskap baserat på vad vi lärt oss.

Föreläsningen: LPI kommer ge en överblick av organisationens arbete, på Afrikas horn och i Sverige, med ett särskilt fokus på varför ett internationellt fredsinstitut valt att jobba i ett land som av många definieras som fredligt. Som en del i detta kommer LPI även försöka bredda förståelsen av fredsbegreppet. Genom interaktiva inslag, hoppas vi att ni också kan vara en del av samtalet.

Föreläsare: Är du nyfiken på LPI:s verksamhet? Kika gärna på deras publikationer: Being and Becoming a Peacebuilder – LPI:s bidrag till FN:s framstegsstudie om FN-resolution 2250 om unga, fred och säkerhet. Du kan också läsa mer om dem på deras hemsida.

Eventet sker: Datum: 5:e Maj Tid: 18:00 - 19:00 Språk: Svenska Plats: Zoom https://zoom.us/j/91758967944

Share This Event

bottom of page